
28.01.2021
משולחן המזכירות
עדכונים משולחן מנהלת הקהילה...
ט״ו בשבט שמח!!
עֵץ וְאָדָם / נֹעַם חוֹרֵב
אָמַר פַּעַם מִישֶׁהוּ חָכָם:
“וָואלָה דּוֹמִים, עֵץ וְאָדָם!”
אִם תַּחְתּוֹךְ גֶּזַע עֵץ לְרוֹחְבּוֹ
תּוּכַל לְגַלּוֹת אֶת כָּל מָה שֶׁבּוֹ
לְהָבִין אֶת לִבּוֹ,
וְלִרְאוֹת
אֶת עוֹמֶס שְׁנוֹתָיו –
טַבָּעוֹת, טַבָּעוֹת
כִּי עִם כָּל שָׁנָה, הָעוֹמֶס גָּדֵל
הָעֵץ פּוֹרֵשׂ עֲנָפָיו כְּאִישׁ מִתְפַּלֵּל
וּמַצְמִיחַ קְלִיפָּה כְּדֵי שֶׁיּוּכַל לַעֲמוֹד
בָּרוּחוֹת, בַּגְּשָׁמִים,
וְיַצְלִיחַ לִשְׂרוֹד
וְכָךְ גַּם אָדָם, לְפָחוֹת מִשְׁתַּדֵּל
לְהַקִּיף אֶת עַצְמוֹ טַבָּעוֹת שֶׁל בַּרְזֶל
לַעֲמוֹד שָׁם יַצִּיב מוּל כָּל כְּאֵבָיו
בַּיָּמִים הַקָּשִׁים שֶׁיָּבוֹאוּ עָלָיו
וְלִפְעָמִים גַּם קוֹרֶה
שֶׁמִּילְיוֹן טַבָּעוֹת
לֹא יוּכְלוּ לַעֲצוֹר מַבּוּל שֶׁל דְּמָעוֹת
וּבַחוֹרֶף הַקַּר
אֵין לוֹ שׁוּם רֶגַע חַם
וְאָז הוּא נִשְׁבָּר,
גַּם הָעֵץ.
גַּם אָדָם.
ועדות/ הנהלות/ אספות
ישיבות מהשבוע
ביום ב’ התקיימה ישיבת מנהלת
ברכות להילה פיסצקי על בחירתה למועצת חינוך
וליובל עזרא על בחירתו להנהלת קהילה.
הקורונה עדיין פה עוברים את זה יחד
נכון להיום 13 מבודדים, 2 חולים מאומתים- בריאות לכולם.
כפי הנראה הסגר צפוי להימשך.
להלן עדכון שרותי הקהילה בקיבוץ.
מרפאה -תפעל על פי שעות הפעילות המפורסמות מטה.
קניונית – כניסה לקניונית מתאפשרת החל מ5.1 לילדים משכבת ה’ ומעלה.
הזמנות למשלוחים למשפ’ הנמצאות בבידוד.
הזמנות יש להעביר בואטספ למס’: 0523829969 בין השעות 08:00-11:00.
המשלוחים יחולקו לבתים בין השעות 12:00-13:00.
ספריה- עם בוא הסגר השלישי אנחנו חוזרות לנוהל שהיה בסגר השני –
אתם מזמינים במייל של הספרייה
sifriamaale5@gmail.com
וביום חמישי בשעות 17:00-19:00 יחכו לכם הספרים ליד הספרייה, ולידם עגלה לספרים שתחזירו.
תמיד אפשר לדבר איתנו או להיעזר בקטלוג שבאתר הספרייה:
https://maale5.libraries.co.il/BuildaGate5library/general2/company_search_tree.php?mc=0
להתראות אחרי הסגר.
שרותי משרד והנהלת חשבונות -השרות מרחוק, מתבקשים להתקשר במקרה הצורך.
משלוחים: המתינו להודעה משושי לפני הגעתכם למשרדים.
תעסוקון – פועל בשגרה
חינוך-
גיל הרך: המענה לילדי העובדים החיוניים נמשך, ככל האפשר, עד לסוף הסגר הנוכחי ואנחנו הרחבנו את המענה לילדים נוספים שלא התאפשר לנו לשלב בסבב הנוכחי. במקביל הגננות ומובילות הבתים ממשיכות לשמור על קשר עם ילדי הגנים באמצעות סרטונים, הפתעות והצעות לפעילויות.
עם הפנים לשנה הבאה, נמשכת העבודה לקראת פתיחת ההרשמה לתשפ”ב ונבחנות האפשרויות השונות לחלוקת הילדים בגנים, בשיתוף מועצת חינוך, מפקחת משרד החינוך ומחלקת החינוך במועצה. ההרשמה במועצה לגנים דרור רעות ורקפת נפתחה לפני מספר ימים. כל תושבי הקיבוץ מתבקשים להירשם באתר המועצה. משפחות המתגוררות בקיבוץ אבל כתובתן במשרד הפנים אינה מעודכנת מוזמנות ליצור איתי קשר טלפוני ואני אסייע בהשלמת הרישום מול המועצה.
חינוך חברתי
סגר בחינוך החברתי- בסגר הזה הוקם צוות מיוחד שמטרתו לשמור על קשר עם ילדי החינוך
הצוות ממשיך המאמצים לשמור על קשר מרחוק בדרכים יצירתיות, פרטים בשבוע הבא.
עדכוני מרפאה
מצורפות שעות פעילות המרפאה לשבוע הקרוב (בסוף הקורים דברים)
לתשומת ליבכם יערה שלנו מגויסת לסייע לפרויקט החיסונים ועל כן יש אפשרות שיהיו שינויים בשעות המענה שלה לקהילה בשבועות הקרובים, אנא עקבו אחר העדכונים בהודעות השוטפות.
חיסונים לחברים בכללית
מטופלים יקרים! מוזמנים לקבוע תור לחיסון קורונה באחת משתי הדרכים הבאות:
1. אפליקציית כללית
2. טלפונית ב*2700
קליטה
בהמשך להתקדמות פרויקט הפעימה ה6, הועבר גם השנה מכתב אישי לחברי הפעימה .
מטרת הפנייה לבדוק מי מעוניין לחזור ולהתגורר בקיבוץ בקיץ הקרוב לקראת הפעימה השישית.
חברי הפעימה המעוניינים מתבקשים ליצור קשר עם לירון אחראי השכרות
על מנת שתבחן יחד אפשרויות למגורים עבורכם.
לכן המעוניינים מתבקשים ליידע את לירון עד 14.2.2021
היה והפניה תעשה בתאריך מאוחר יותר ,הדבר יהיה תלוי בהיצע.
תרבות ומתנדבים- מאמץ גדול להמשיך באופן יצירתי עפ”י ההנחיות
רעיונות ויוזמות חברתיות יתקבלו בברכה אצל לימור ושיר
דברים טובים קורים פה.. תגללו מטה תתרגשו להתעדכן
מבנה הררית
בהתאם להחלטת ההנהלה, יעוד המבנה מחציתו לרפאה ומחציתו השנייה לשימוש מניב.
היות ולא הייתה הענות לקול קורא להשכרת המבנה למטרת משרד/חדר טיפולים
אנו פועלים להשכרתו למגורים .
המעוניינים לקבל פרטים נא להעביר פניה בכתב לשושי עד 3.2 במייל mazkirut2@gmail.com
סופ”ש נפלא לכולם

הודעות כלליות
סיכום מפגש ראשון לשנת 2021 מטעם צוות מוגנות מינית
ביום שני ה 25.1.2021 בשעות הערב אירחנו (בזום) את יעל טל פואה בהרצאתה יצירת מרחב בטוח- אחריות הורית בחינוך למיניות בריאה והסכמה חופשית.
בהרצאה שמענו על- מתן לגיטימציה להורים לניהול שיח פתוח עם ילדיהם בנושא מיניות בריאה ובכלל. תוך שימת דגש על שאילת שאלות אשר מעודדות ליצירת שיח ביקורתי ומעורר חשיבה על העולם (המיני הסובב אותנו הנשלט ע”י אמצעי תקשורת שונים ועוד). תוכן נוסף מהותי שעלה הוא המקום החשוב של הבית, בבניית תפיסת המיניות הבריאה אצל הילדים המתבגרים אשר מתאפשר באמצעות שלל כלים שהוצגו בהרצאה.
ברצוננו לומר תודה לכל מי שלקח חלק והקשיב. אנו מזמינים לפנות אלינו, לבקש או להציע רעיונות לנושאים שונים שמעסיקים אתכם ואנחנו נשתדל לענות על הצורך.
בשבועות הקרובים נפרסם את האירועים הבאים. עקבו אחרי הפרסומים.
אנחנו מזכירות לכם אנחנו כאן בשבילכם, ניתן לפנות בשיחה, וואטס- אפ או כל דרך אחרת. (כמובן ששמירה על סודיות מובטחת)
- מיכל בן צדק 058-4464137
- מיכל שמיר בורר 054-7871744
- איילת בית אור 052-6216020
- ענבל גבעון 052-4678811
- שיר שבת 050-9053070
- לילך כבירי- 054-5670808
ענת דגני 054-7919516
רווחה ובריאות

משולחן הרווחה והבריאות:
- התקופה האחרונה מפגישה את כולנו עם חוויות והתנסויות שלא הכרנו. אתגרים אישיים ומשפחתיים הדורשים מאיתנו למצוא דרכים וכלים להתמודדות. כל זאת במצב של חוסר וודאות ודאגה גדולה, שספק אם פגשנו כמותה אי פעם. התברכנו בקהילה המורכבת מאנשים נפלאים הנכונים לסייע בשמחה. אשרנו על הנכונות והרצון לסייע. (מצורף מטה מידע בנושא)
- שירותי התעסוקון– הפעילות מתקיימת בימים ראשון, שלישי, רביעי וחמישי. בחלק מהימים אנו מארחים את אריאל’ה יהודאי, חיהל’ה קפלן ומאיר וילנסקי להרצאות קבועות המעשירות את הידע של המשתתפים וכולם מרוויחים. רוצה להודות לכולכם על העשייה ועל העבודה. כמו כן לחזק את ידיה של זהבה פריטל על התקופה הארוכה בה מובילה את התעסוקון והטיפול במשתתפים בהרבה יצירתיות והקשבה רבה.
- חיסוני קורונה– החיסונים כאן, אנו מנגישים כל מידע שמגיע לפתחנו. נכון להיום במעלה החמישה התחסנו 280 איש בחיסון הראשון ועוד 119 בחיסון השני. (מידע עדכני נכון ל 26.1.2021) מבוטחי הכללית יכולים להזמין תור דרך אתר הכללית, דרך האפליקצייה או להיעזר בשירותי המשרד אצלו בשעות הפעילות של ראשה.
- שירותי TYTO: מחלקת בריאות בתנועה הקיבוצית ממליצה לחברי ותושבי הקיבוצים לרכוש את מכשיר ה Tyto בתשלום חד פעמי של 224 ₪ . (השירות ניתן אך ורק למבוטחי קופת חולים כללית)
מי שמעוניין ועוד לא נרשם ניתן להירשם https://bit.ly/33GpJ8l.
לפרטים נוספים מוזמנים לפנות אליי.
- דפיברילטור: שמחה לעדכן כי שמנו דפיברילטור נוסף בגן פשוש. מיקום מרכזי בקיבוץ. כמו כן מתזכרת כי יש לנו מכשירים נוספים במרפאת הקיבוץ, בבית משפחת שרון (בשכונת ארזים), בביתו של ציוני ראובן- חובש מד”א (שכונת הזיתים), בביתו של עופר יצחק- חובש איחוד הצלה (שכונת הזיתים). שלא נצטרך, אך טוב לדעת איפה יש!!!
יחד אתכם בתקופה מורכבת זו, ענת
מענה רגשי בקיבוץ בעת הצורך
קהילה יקרה,
התקופה האחרונה מפגישה את כולנו עם חוויות והתנסויות שלא הכרנו. אתגרים אישיים ומשפחתיים הדורשים מאיתנו למצוא דרכים וכלים להתמודדות. כל זאת במצב של חוסר וודאות ודאגה גדולה, שספק אם פגשנו כמותה אי פעם.
התברכנו בקהילה המורכבת מאנשים נפלאים הנכונים לסייע בשמחה. בעמוד הבא, ריכזנו עבורכם רשימה מסודרת של חברים בקהילה מתחומי ידע והתמחות מגוונים, הנכונים לשוחח על מנת לתת מרחב לשיתוף ובירור הצרכים העולים בתקופה מורכבת זו. מטרת השיחה היא חשיבה משותפת בנוגע לגורמים מקצועיים אליהם ניתן לפנות, על מנת שיוכלו לספק את המענה המתאים במטרה להקל על ההתמודדות בעת הזו. (בשיחה טלפונית או כל מדיה מקוונת שתתאים לשני הצדדים). לצפייה בקובץ ורשימת השמות לחצו כאן
מן הארכיון
לכבוד ט”ו בשבט
על עץ שנפל / חנה רביב
בערך בשנת 1951 החלטנו לבנות את בנייני שיכון א’. המקום של שיכון א’ היה אז מחוץ לגדר המשק ומחוץ לשער: שומם, מלא סלעים ומשופע לכיוון דרום.
עם התקדמות הבנייה התחלנו לחשוב על סוג העצים שעלינו לשתול. אלה היו צריכים להיות עצים חזקים וגדולים שיעמדו בקור וברוח החזקה שנשבה במקום.
הוחלט על אורן ‘ברוטיה’: הוא יותר חסון מאורן ‘ירושלים’, לא נתקף במחלות ולא שביר. בחרנו בו כי רצינו במהירות ליירק את השממה.
והנה התעוררה בעיית השתילים. בקרן הקיימת ובמשתלות אי אפשר היה להשיג את הסוג ‘ברוטיה’, לכן נאלצנו לגדל את השתילים בעצמנו. כעבור כשנה היו לנו שתילים.
באותו זמן נגמרה בניית הבתים, וכעבור זמן קצר השטח לאורך הדרך עד בית צילה היה מוכן לנטיעה. השתילים היו קטנים, ואחרי הנטיעה גידרנו את כל אורך הדרך וכל שתיל לחוד. למרות כל אמצעי הביטחון – נשבר ראשו של השתיל על ידי בית צילה, ובתחתיתו נשארו שלושה ענפים חלשים, אבל הענפים היו סמוך לקרקע והאיחוי ביניהם היה מצוין.
ובאמת השתיל התפתח והיה לעץ יפהפה: גדול, חזק וישר, עם איחוי מושלם של הזרועות, שאפשר היה להתרווח בו.
העץ הפליא את כל רואיו, אבל החיבור בין ענפיו העבים לא עמד לעץ בבגרותו – והוא נשבר.
הגובה של כל אחד מענפיו היה 25 מטר וקוטרו – 80 ס”מ.

חנה ומנחם כץ נחים על בסיסו של העץ הייחודי
גל"צ וכל מי שמעוניין
מטיילים קרוב לבית עם
אריאל יהודאי
יום שישי 05.02.21
שעת יציאה מחדר האוכל – 08.30 במכוניות לצומת הר אדר
הליכה בת כשני קילומטר באזור ‘מאגר המורים’ ואבני הגבול ב-1948
סיום ב- 11.30 אחרי הפסקת קפה
ווטסאפ להרשמה –0523843735
ל ה ת ר א ו ת
.
ישנים בחדשות

טפטופי תרבות


זיכרון קיבוצי
דפי זיכרון לחברי הקיבוץ שהלכו לעולמם

לזכרו של אלתר רכניץ ז"ל
השבוע לפני 73 שנה, בשיירה שהובילה חלב מהקיבוץ לירושלים הנצורה , נהרג אלתר רכניץ ז”ל, ממייסדי מעלה החמישה ועמוד התווך של הקבוצה מראשיתה.
אלתר נולד בעיר בנדזין , פולין, בן בכור להוריו. למרות שגדל בבית חסידי, הצטרף לתנועת נוער ציונית , יצא להכשרה ובשנת 1935 עלה עם קבוצת “ויתקיניה” שעשתה את הכשרתה בקרית ענבים. בויכוח על ה”תלם הארוך” , צידד אלתר על בניית הקיבוץ בהרי יהודה . ביום העלייה לקרקע , ביטא אלתר את חזונו על ההיאחזות בהר: ” קם גואל להרי יהודה… גם חניתה לבדה לא תשכון…במהרה נגיע גם אנו אל הפסגה ונתחיל לארוג את מסכת חיינו בהרים”. אלתר היה איש מעשה שהבין שהקיבוץ יוכל להתקיים באזור ההר רק בבניית תשתית כלכלית: הוא היה ממקימי ענף המטעים כענף חקלאי מרכזי באיזור ההר, בפיתוח הרפת ובפיתוח בית ההארחה וביסוסו. חברי הקיבוץ מספרים שבכל תחום בו עסק ניכרת היתה נטיתו ליופי ולאסתטיקה, בעיצוב השורות במטע, בתכנון האדריכלי של בית ההארחה ובשיפור פני חצר הקיבוץ. בעקבות הידיעות הקשות על חורבנה של יהדות אירופה יצא אלתר לשליחות לגולה לחזק את שרידיהן של תנועות הנוער ולהביא להן את בשורת הארץ. עם פרוץ מלחמת השחרור השתלב אלתר בביטחון בקיבוץ ובאזור.
ב-18.1.1948 במעלה הקסטל, הותקפה השיירה שבה הובילו חברי הקיבוץ וחברי קרית ענבים חלב לירושלים. אלתר נפצע קשות ונפטר , חברי הקיבוץ שהיו עימו נפצעו וחולצו . אלתר היה ההרוג היחיד של הקיבוץ במלחמת השחרור ומותו היה אובדן קשה מאד לחברים ולקבוצה, שמו הונצח בקריאת “בקעת אלתר” על שמו. יהי זכרו ברוך.
לזכרו של שלמה (שלמק) שוטון ז"ל

השבוע לפני 46 שנה הלך לעולמו, שלמק שוטון ז”ל, ממייסדי הקיבוץ.
שלמק נולד ב-01/05/1914 בעיירה וורטה, ליד העיר לודז’ שבפולין. הוא היה השלישי מבין חמישה בנים למשפחה קשת יום. הבנים היו מאד מוזיקליים ועזרו בכלכלת המשפחה, כנגני כינורות, בשמחות בעיירה. שלמק הצטרף לתנועת גורדוניה ועלה לארץ ב 1939 בעליה הבלתי לגאלית. הוא חבר לחבריו במעלה החמישה ושם בנה את ביתו יחד עם נטע, ניצולת שואה שהגיעה למעלה החמישה בשנת 1944. הם נשאו ב-1950 והולידו שתי בנות: שרה ומירה.
שלמק עבד בפלחה, בלול , היה מרכז קניות וגזבר בבית ההבראה .הוא היה אדם שקט ואוהב את הבריות. הוא אהב מוזיקה ונהג לנגן לפרקים על מנדולינה לנסוע לקונצרטים של הפילהרמונית בירושלים ולשיר במקהלת האיחוד. הוא נהג לשחות יום יום בבריכה ואהב כדור רגל. אהב את הטבע, והתעניין בהיסטוריה וארכיאולוגיה, וכשהתאפשר לו שילב בין השלושה בטיולים ברחבי הארץ. הוא נפטר באופן פתאומי ב24.1.1975 כשהוא בן 60 בלבד.
הוא היה איש פשוט כעץ השדה, הוא תמיד חלם שאחת הבקעות מסביב לקיבוץ תהיה אגם גדול.
יהי זכרו ברוך.
מרפאה
שעות פתיחה השבוע
יום ותאריך | יערה- האחות | ראשה- מזכירה |
דר’ מירה- הרופאה |
---|---|---|---|
יום א 31/1/21 |
16:00-19:00 |
15:00-19:00 | 16:30-19:00 |
יום ב 01/02/21 |
07:00-11:00
|
15:00-19:00 | 10:00-12:30 |
יום ג’ 02/02/21 |
|||
יום ד 03/02/21 |
07:00-12:00 |
08:00-11:30 | 07:30-10:00 |
יום ה 04/02/21 |
השבוע בדיקות דם:
יום שני ורביעי בין השעות 7:00-8:30.
נא להגיע למרפאה בתיאום מראש עם מסיכת פנים.
כאשר המרפאה סגורה ניתן לפנות למרפאת אבו גוש, טל: 02-5341650
כמו כן, ניתן להתקשר *2700 בכל שעה ולהתייעץ עם אחות.
בשבתות, במצבי חירום בלבד ניתן להתקשר ליערה : 050-7942249
בברכת בריאות איתנה לכולם,
צוות המרפאה
