מדריך לחבר החדש

מה עושים ב

מדריך קצר לחבר/ה המבולבל/ת

מרפאה טל:  534-7360–  יערה זית-מקייטן

המרפאה שלנו שייכת לקופת החולים הכללית, ולכן בשגרה היא נותנת שירות רק לחברי קופ”ח זאת.

המיקום: כיום היא נמצאת ליד הצהרונים של כיתות ביה”ס, אולם המבנה משויך, ולכן מחפשים עכשיו “בית חדש” – מקום מתאים.

שירותים: שעות הקבלה מתפרסמות מידי שבוע מעל בפי “קורים דברים”.

הצוות: רופא משפחה – ד”ר דוד ורד; אחות – יערה; מזכירה רפואית ומנהלת המרפאה – סופה רוזנברג. כמו כן שייכת למרפאה גם העובדת הסוציאלית של המועצה האזורית. ניתן להתקשר אליה באופן ישיר (להכניס מס’ טלפון) או לפנות למרפאה, והם יקשרו את הפונה אליה.

מדיניות התרופות –  בימים עברו המרפאה הכילה גם בית מרקחת, ז”א שבדרך כלל היה מלאי של תרופות במרפאה, וניתן היה לתת תרופות מרשם באופן מיידי. כיום המצב שונה, ואין יותר מלאי תרופות במרפאה.

אז מה כן?

לגבי תרופות כרוניות – המרפאה מזמינה ע”פ מרשמים. מידי חודש המרפאה שולחת למטופלים בתרופות כרוניות (כולל גם דברים טריוויאליים כמו תרופות נגד כולסטרול וכד’) רשימה של כל התרופות, ועל החולה לסמן מתוך הרשימה למה הוא זקוק.  הרשימה המסומנת חוזרת למרפאה, וסופה מביאה את התרופות ומחלקת למטופלים. תהליך זה נמשך כשבועיים-שלושה, ולכן מתארגנים חודש מראש.

תרופות שרושם הרופא לבעיות או למחלות ספציפיות – יש להגיע לבית מרקחת קרוב כדי לקחת אותם. באבו גוש יש שניים זמינים. חברים מתקשים מקבלים עזרה מעובדי המרפאה.

הבית הסיעוד מופרד היום לחלוטין, ויש לו צוות רפואי משלו. חבר שנכנס לבית הסיעודי מפסיק לקבל שירות מהמרפאה.

מספרת יעל: “כוונת הצוות היא ללוות כל אדם בקיבוץ מיום לידתו עד ליום פרידתו מן העולם. הם מאורגנים ללוות החל מינקות (יערה הינה יועצת הנקה) ועד לקיום הוספיס בית אם יש צורך. חשוב לצוות לראות את האדם בכל ההקשרים שלו – משפחתי, עיסוקי, חברתי, ולתת לו סיוע כוללני ולא רק גופני/פיזי.”

 במסגרת זאת הם מקדמים עד כמה שאפשר גם פעילויות מניעה – המרפאה ארגנה עד כה כבר שני “ימי בריאות” שבמרכזם עמדו הרצאות – רופא עור וכירורגיית שד, והם ממליצים לחברים על בדיקות שגרה לפי היכרותם אותם.

הצוות במרפאה מחויב מאוד לדיסקרטיות – אין אף מקרה של “דליפת מידע”, והם מתחייבים שגם לא יהיה. חברים רבים מודעים לכך, ולכן מתקבלות פניות רבות, לא כולן שייכות דווקא לבריאות הגופנית: פונים בעניין משברים שונים, גם משפחתיים וגם כלכליים, קשיים בעזרה להורים, בעיות התפתחויות, ועוד. הצוות משתדל לעזור כפי יכולתו וידיעותיו, ואם חסר הידע, הם מפנים לגורמים מקצועיים אחרים.

במסגרת האחריות על החברים נערכים גם ביקורי בית, והקריטריונים לכך הם הרבה יותר גמישים מהקריטריונים של קופ”ח – מגיעים לכל החולים המרותקים, כמובן, אולם אם מישהו מתקשר ומבקש שיגיעו, יוצאים מנקודת הנחה שאם מבקשים, כנראה שלא יכולים להגיע…

נוי (שיפור) – זוהר גוב 052-3800677

הקשר עם החברים:  

הצוות מוכן לתחזק ולפתח גינות פרטיות ולעזור בפינוי גרוטאות גדולות – בתשלום לקיבוץ.

בענף הנוי (לשעבר “השיפור”) יש ארבעה עובדים – זוהר גוב מרכז את הענף, אתו עובדים טל רונן ושני עובדים שכירים.

    

תחומי האחריות:

–        אחזקה שוטפת של כל הצמחייה בקיבוץ וטיפול בחורש הטבעי הסובב אותנו כשצריך. במרכז הקיבוץ ובאזור המגורים עבודת האחזקה יותר אינטנסיבית, ובאזורים מסביב – קצת פחות.

–        פיתוח הנוי, בעיקר בשכונות החדשות וביניהן ויחד עם זה ניסיון להשלים ולהחיות את הנוי במרכז הקיבוץ. תחזוקה שוטפת של הנוי בבריכה, בגן האירועים וב”סקויה”

–        ניקיון: קשר עם המועצה; אחריות על אזורי הפחים; העלאת מודעות הציבור לשמירה על הסביבה. עובדי הנוי מנקים את אזורי הפחים (המשאית, ולפעמים גם חברים, משאירים לכלוך גם מחוץ לפחים). יש מלחמה סיזיפית עם כל השוכרים העסקיים (הגדולים) לשמירה על הניקיון ועל הסביבה.

מספר זוהר: “מבחינת הצמחייה הקיבוץ מתוכנן כבר הרבה שנים – מימי חנה רביב    ועוזי וילנסקי, אולם עם הזמן צמחים נעלמו. החלום של זוהר הוא להחזיר צמחים שהיו ונעלמו – צמחי א”י כמובן. אם יהיה לו מספיק כוח אדם, הוא מאמין שיוכל להחזיר עטרה ליושנה ולהפוך את חצר הקיבוץ לגן בוטני (פעם היו מביאים הנה בוטנאים לסיורים…).”

                          

מהות התפקיד:
“מנצח התזמורת”; “המנווט הספינה”. ניהול המנהלים בעיקר – עליו לגרום למנהלי הקיבוץ לבצע את המטרות שהוחלט עליהן. על היו”ר לגרום לתהליך נכון של קבלת החלטות (ציבור/אסיפה ——מפרש/מוציא לפועל ——  מִנהלת). בנוסף לזה מצפים ממנו כמובן ליזום מהלכים חדשים, גם כלכליים וגם חברתיים, כדי להביא לידי ביטוי מהלכים מקדמים.

משמעות הדבר – לראות שהדברים הנכונים נדונים בסדר הנכון; לגרום להחלטות להתרחש; לוודא שאם אין התרחשות, למה זה קורה: האם המציאות השתנתה (ואז להביא לדיון מחודש) או אולי תפקוד המערכת גרם לכך (ואז יש להניע את המערכת מחדש).

דרכים לבחון מחדש את המציאות: בעיקרון יש להיות ער למשוב מהציבור, כמו פניות אישיות, מחאות, סיטואציות חריגות שונות. במסגרת התפקיד הוא משתדל לקיים תקשורת יומיומית עם בעלי התפקידים המשמשים הנהגת הציבור.

ספרייה טל: 02-534-7426

מיקום: באולם הגדול של בית צילה, הכניסה מהדלת הדרומית.

 

פעילות:
בכל יום חמישי בין השעות 16:00 – 19:00

בכל שבת בין השעות 11:00 –  12:00

ניתן לפנות לעפרה פיסצקי:  052-2637-933

זמין בחינם לכל תושבי הקיבוץ. שוכרים מתבקשים להשאיר צ’ק ביטחון.

צוות הספרייה מונה שלוש חברות: דנה נפתלי, רון כהני, עפרה פיסצקי.

בספרייה יש כ – 13,500 כותרים, כולם ספרות יפה וספרות סמי-עיונית. בשלב זה אין ספרי עיון בספרייה. ניתן להיכנס לקטלוג של הספרייה מכל מקום דרך האינטרנט, לראות אם הספר נמצא בספרייה. מנויים יכולים גם להזמין ספר דרך האינטרנט. מאותגרים בנושא יכולים להזמין ספרים ישירות מהצוות.

כתובת האתר: http://maale5.libraries.co.il

בימי חמישי מתקיימת שעת סיפור

בימי חמישי בשעה 16:30

 

קניונית 534-7430 02 

מה זה קניונית– הקניונית היא המכולת של הקיבוץ. השם הגיע מתחרות שמות שהתקיימה בשנות התשעים.

מנהלת הקניונית– מרים קורן

מיקום: מתחת לחדר האוכל, בחלק המערבי.

1)     ניתן לשלם בשתי הקופות דרך התקציב. בקופה הימנית (הקרובה לדלת) בלבד ניתן לשלם גם במזומן.

2)     הצוות מסביר פנים – ניתן לשאול אותו ולברר כל דבר, ותמיד נקבל תשובה עניינית ונעימה.

3)     אפשר לברר מראש, טלפונית, אם יש מוצר כלשהו.

4)     ליד הקופות יש לוח בקשות. אם רוצים משהו מיוחד, אפשר לכתוב שם, והמוצר יגיע.

הצוות כולל: ארבעה עובדים קבועים – מרים קורן, מנהלת המקום, האדי (אבו-גוש),  וגם ראובן גסקין ורוני קורן, כל אחד משניהם בחצי משרה.

מטרת המקום: אין מטרה להרוויח, אלא להיות מאוזנים (כולל, כמובן, הוצאות עבודה והוצאות בלתי צפויות). התכנית היא שאם יהיה רווחים, לחלק אותם בין החברים שקונים דרך התקציב. כרגע התכנית נמצאת בבדיקה מול הנה”ח.

רוב הקונים המגיעים לקניונית באים לקנייה משלימה. הפלח המשמעותי ביותר הוא הילדים. למרות שהם קונים דברים קטנים וזולים, שם נמצאים אחוזי הרווח הגדולים. כוח הקנייה הגדול ביותר הוא בתי הילדים, ויש רצון ללכת לקראתם. כרגע חברים מקבלים 2% הנחה, ובתי הילדים מקבלים 5% הנחה על כל קנייה.

הקניות נעשות בעיקר דרך משקי דרום – הם מרכזים את הקניות ואת התשלומים עבור הקניות. זה סידור נוח וכדאי, אבל גם כובל – יש תחושה שבהסדר ישיר אפשר להשיג מחירים טובים יותר.

איך נקבעים המבצעים?

למבצעים יש מטרה אחת מרכזית – לגרום לאנשים להיכנס לקניונית. ישנם סוגים שונים של מבצעים, למשל:

–        כאשר מוצרים עומדים לפני “פג תוקף”, וכדאי למכור אותם מהר כדי שאפשר יהיה להשתמש בהם (בד”כ לאכול אותם) עדיין תקפים.

–        תוך כדי מו”מ עם הספקים, כמו “ארבעה ב…”. אלה הם בד”כ ממתקים שונים, אבל גם שמפו, מגבונים וכד’.

–        מבצעים בקופה – “אם קנית בסכום שעולה על XXX” – כדי להגביר את הקנייה (כמובן).

 

תעסוקון  534-7482–02

אז הצלחת, הגעת לתעסוקון- ברוכים הבאים

רכזת התעסוקון זהבה פרי-טל

מיקום: בבניין המועדון והמזכירות, בכניסה נפרדת בפינה המערבית של הבניין.

פעיל: ארבעה ימים בשבוע: א’, ג’, ד’, ה’.

מיועד ל: חברות וחברים מבוגרים (אין מגבלת גיל, גם לא כלפי מטה) שיש להם זמן פנוי, והם מעוניינים להעביר אותו בעבודות יד, בחברה, קצת התעמלות וקצת השכלה.

מטרת המוסד: לתת לקשישים מקום נעים ליציאה מהבית, מקום להיפגש בו, לשמוע חדשות, לשוחח וקצת להתעמל.

אם רוצים להצטרף, מה עושים?

כרגע אין אפשרות להוסיף מישהו או מישהי בקביעות כי אין יותר מקום. בעיקרון – מתקשרים לזהבה.

 

מספרת זהבה:  “בדרך כלל מתחילים את הפעילות בשעה שמונה בבוקר, אבל אם מישהי רוצה להסתפר (שירות נוסף), אני מגיעה קצת לפני כן.

“כאשר מגיעות החברות (כרגע הקבוצה הקבועה כוללת 14 – 15 נשים בלבד), הן מתחילות בעבודת היד. רובן מעדיפות לרקום, לסרוג, לתפור, אולם יש הבוחרות גם בעבודה עם נרות, מוזאיקה ועוד עבודות מגוונות.

“בשעה 09:10 – התעמלות בוקר. בסיום ההתעמלות מחזירים אנרגיות ואוכלים מטעמים (פשטידות, סלטים, מרקים),  ואז ממשיכות החברות לעבוד עד ל – 11:30/12:00, שעת הפיזור.

“פעם בשבוע, בימי ראשון בשעה עשר, מתקיים שיעור תנ”ך עם חיה קפלן. לשיעור מצטרפים גם חברות וחברים נוספים שרוצים להשכיל. יש לי תכניות להוסיף עוד שיעורים מסוג זה.

“מכיוון שהחברות יושבות בצורת “ח”, קל לקיים שיחה (למרות קשיים טכניים של כובד שמיעה, למשל). הן מדברות על החדשות וכמו קיבוצניקיות טובות – מוצאות גם על מה להתלונן…

“אני מסתובבת ביניהן ועוזרת בעבודות. יחד אתי עוזרות גם חלק מהמטפלות שנשארות במקום במהלך הפעילות.”

 

מה עושים עם המוצרים המוגמרים?

חלקם הגדול הולך עם החברות הביתה למשפחותיהם או כמתנות למי שהן רוצות, אולם חשוב להן גם לתרום לקהילה – הן מכינות את הפרסים לתחרות התחפושות של הילדים בפורים, למשל, ודברי נוי שונים למקומות ציבוריים בקיבוץ.

 

המשחקייה היא מקום קהילתי לעונת החורף הגדולה (ענקית) של מעלה החמישה. במשחקייה יש מספר חדרים בהם ילדים יכולים לשחק ולבחון איך ההורים שלהם מנסים לראות איפה הם. הכניסה למקום בדמי מנוי כאשר המנוי תקף לעונת החורף כולה ואין אפשרות לעשות מנוי רק לחודש אחד או שתיים אלא לכל העונה. המקום הוקם כפרוייקט קהילתי בו ההורים שיפצו את החללים והעלות היחידה הייתה רכישת המתקנים והחומרים לשיפוץ. את כל העבודה עשו החברים בעצמם. המקום פועל כמרכז שלא למטרות רווח ודמי המנוי מכסים את עלות המפעילה של המקום. המשחקייה פועלת בין החודש דצמבר לאפריל  5 ימים בשבוע מהשעה 16:00 – 18:00
ביום ראשון, שלישי וחמישי היא  פתוחה לכל הגילאים. כשבין השעה 16:00-17:00 שטח הג’ימבורי פתוח לילדי גן בלבד. ביום חמישי אין הגבלת גיל או שעות.
ביום שני ורביעי הינם ימים שקטים יותר בהם המקום יהיה פתוח לפעוטות מגיל 0 עד גיל 3 בלבד.

שאלה פשוטה.
קרטונים- את הקרטונים יש לזרוק בקרטונייה. הקרטונייה ממוקמת מאחורי הקניונית במגרש החנייה. שם תמצאו מעין כלוב שבו יש הרבה קרטונים . זו הקרטונייה. ולשם יש לזרוק את הקרטונים. בשום פנים ואופן אין לזרוק קרטונים בפחי האשפה. זה סותם אותם ואז אין מקום לזרוק אשפה רגילה והורג אוכלוסיות שלמות של שבטים באפריקה. כמו כן מחקרים גילו שמי שזורק קרטונים באשפה הוא תכלס סתם עצלן . אך למרות זאת מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה גילה שגם מי שזורק קרטונים באשפה יכול להשתנות וזה יותר פשוט משינוי פסיכולוגי עמוק אלא פשוט החלטה כזו בינכם לבין עצמכם שתעזור לכם לזרוק את הקרטונים בקרטוניים.
זכוכית– את בקבוקי הזכוכית אפשר לזרוק במיכל סגול שנמצא מאחורי חדר האוכל. הוא ממוקם לי כלוב בקבוקי הפלסטיק שאליו נגיע בשאלה הבאה אבל אל תגלו שידעתם.
בקבוקי פלסטיק- את בקבוקי הפלסטיק יש לזרוק בכלובים. הסיבה המרכזית לזריקתם של בקבוקי הפלסטיק בכלובים היא שאם הם יברחו הם יכולים לפצוע את הסביבה ולכן אומרים שבקבוקי פלסטיק לא ממוחזרים פוגעים בסביבה. בכל מקרה הכלובים פזורים ברחבי הקיבוץ ומומלץ לכם למצוא לעצמכם כלוב קרוב ולהתרגל לזרוק את הפלסטיק אליו. במידה ואתם מזהיים פלסיטיק מסוג בקבוק שברח מאחד הכלובים. יש להתקשר מידיית ללוכד בקבוקים ולשמור על מרחק בטוח. אם יש לכם אומץ הרימו את הבקבוק והניחו אותו בכלוב בזהירות.
פסולת גדולה וגרוטאות- את אלו זורקים במכולה שברפת. אין להניח את הגרוטאות ליד הפח. זה לא עובד ככה. במידה ואתם זקוקים לעזרה בפינוי התקשרו לזהר גוב והוא יפנה את הגרוטאה בתשלום סמלי.

לראש הדף
התחבר אל האתר
דילוג לתוכן