חינוך- הגיל הרך

הגיל הרך במעלה החמישה- מקום שכיף לגדול בו

מנהלת הגיל הרך- 

אדוה

אל מערכת הגיל הרך מגיעים ילדים החל מסוף חופשת הלידה ועד כניסתם לכיתה א’.

כיום יש שבע קבוצות. בכל הגנים מלבד באחד יש עובדות שכירות, והגננות בגני המועצה הן גננות של משרד החינוך. 

הקבוצות הן –

גוזלים: לכאן נכנסים תינוקות מסוף חופשת הלידה עד גיל שנה. כיום יש ב”בית” תשעה ילדים, אולם עד סוף השנה צפויים להיות בו 16 תינוקות.

נחליאלי: נכנסו אליו מגיל 9 חודשים עד שנה וארבעה חודשים. יש בו 12 פעוטות. סילבי עשמי מובילה את

הבית, ולידה שרון בעהם ועוד עובדות.

פשוש: נכנסו אליו מגיל שנה וארבעה חודשים ועד שנתיים. כיום יש 13 פעוטות. הוא יכול לקלוט עד 15.

סנונית: נכנסו אליו מגיל שנתיים עד שנתיים ותשעה חודשים. כיום יש 21, אולם יש בו מקום ל – 24

“גני מועצה”

דרור: אליו נכנסו ילדים מגיל שנתיים ותשעה חודשים עד גיל ארבע (גילאי טרום חובה). יש בו 31 ילדים.

רקפת ורעות: שני גנים הכוללים ילדים בגילאי טרום חובה וחובה (מגיל ארבע עד הכניסה לכיתה א’). יש בהם 30 ו-29 ילדים.

 

ההבדל בין הגנים הצעירים לבין הגנים הנקראים “גני מועצה” הוא בַּפיקוח וכמובן – בעלויות. לגני המועצה יש סבסוד מהמועצה (משרד החינוך), אולם מכיוון שהקיבוץ נותן יותר מהנדרש ע”פ מש’ החינוך, התשלום שמקבלים אינו מלא, אלא על ההורים להוסיף.

ריכוז הגיל הרך כולל את האחריות על הבתים, כולל על העובדות (שיחות אישיות, ישיבות צוותים, סידור עבודה), קשר עם הרשויות (המועצה, משרד החינוך), לוגיסטיקה, וקשר עם ההורים בשעת הצורך. בעבודה השוטפת יש קשר עקבי עם יעל.

באיזה עניינים מתקשרים? אפשר להתקשר בכל עניין, אולם אם יש בעיה, עדיף להתקשר לגננת קודם כל. הרכזת משמשת כתובת רק לאחר מכן אם לא מקבלים תשובות או במקרה שהתשובות שמקבלים אינן מספקות.

במועצה האזורית יש פורומים של רכזות הגיל הרך, גם פורום כללי וגם פורום רק של הגנים הקיבוציים. הפורום הקיבוצי מתכנס לעיתים סדירות, והרכזות משתפות זו את זו בענייני העבודה, ומתייעצות זו עם זו.

 

בין החינוך המסורתי בקיבוץ לחוק החדש של גני תמ”ת (גני המועצה) מתעוררות בעיות לא קטנות. בגני התמ”ת נותן הקיבוץ יותר מהנדרש, גם בכוח אדם, גם בשעות וימים וגם בתכנים. אם הורים רוצים להכניס ילד (המתאים בגיל כמובן) לגן במסגרת של תמ”ת בלבד, מאשרים לו, ואז הילד נוכח בגן רק בחלק מהזמן (ביום-יום הוא חוזר הביתה בצהרים, ללא צהרון, ואינו מגיע בימי חופשת חג). בהתאם לכך התשלום מוזל כמובן. הבעיה המרכזית במקרה זה היא שההוצאות על כלל ילדי הגן עולות בגלל הדברים הנוספים הניתנים בשגרה. ברור לכל בר דעת שככל שיותר הורים יעברו למערכת של תמ”ת, המערכת הקיבוצית תתקשה לשרוד מבחינה כלכלית. כיום יושבים על המדוכה ומנסים למצוא פתרון שיתאים גם להורים וגם למערכת.

לראש הדף
התחבר אל האתר
דילוג לתוכן